Desmaakvangoedewijn.nl is een pure ecommerce player in premium kwaliteitswijnen. Door nauw samen te werken met unieke en beroemde wijnhuizen en groothandelaren is een assortiment samengesteld die zowel een wijnkenner als een hobby-wijndrinker aanspreekt. Desmaakvangoedewijn.nl is onderdeel van de grootste wijnspecialist van Nederland.

De vraag

Een gebruiksvriendelijke en informatieve webshop die schaalbaar is en geadopteerd zal worden door liefhebbers van kwalitatief goede wijnen. Middels een sterke propositie moet de webshop ruimte bieden voor het neerzetten van het merk Desmaakvangoedewijn.nl.

Onze activiteiten

Strategie & conceptontwikkeling
Projectmanagement
UX & UI webdesign
Maatwerk development
Zoekmachineoptimalisatie
Webteksten
Productfotografie
E-mailmarketing & marketing automation
Google Ads & Google Shopping
Koppelingen marktplaatsen: Vivino, Bol.com

www.desmaakvangoedewijn.nl

Overtuigend en inspirerend

Een clean en gebruiksvriendelijk webdesign moet een grote doelgroep aanspreken. Daarbij hebben wij gebruik gemaakt van best practices die wij hebben opgedaan om de pagina’s zo overtuigend en inspirerend mogelijk uit te werken. De webshop is zo ingericht dat producten snel en gemakkelijk te vinden zijn en het assortiment schaalbaar is, zonder afbreuk te doen aan de gebruiksvriendelijkheid.

Mobile first

De webshop is opgezet vanuit de ‘mobile first gedachte’ aangezien er meer bezoekers via mobiele devices dan desktop op de webshop komen. Dit is terug te zien door bijvoorbeeld de navigatie-elementen en de sticky bestelbutton. Ook kunnen klanten gemakkelijk via de inlog een reeds eerder bestelde wijn herbestellen.

Webshop gekoppeld aan marktplaatsen

Aangezien steeds meer consumenten door gemak en vertrouwen in het merk hun producten bestellen op platformen, is de webshop gekoppeld aan een platform zoals Vivino. Hierdoor wordt vraag en aanbod goed bij elkaar gebracht. Elke dag wordt de actuele voorraad en productprijzen bijgewerkt in de feed.

Een geautomatiseerd proces zorgt voor controle en grip

Om direct vanaf de start efficiënt te werken zijn diverse koppelingen aangelegd met diverse software van derden. Zo worden alle klantgegevens en orders middels een koppeling direct in Snelstart gezet, worden openstaande facturen opgepakt door Billink en worden verzendingen automatisch aangemeld bij PostNL. Na aankoop krijgt een klant automatisch een review uitnodiging en na verloop van tijd krijgt een klant middels marketing automation persoonlijke aanbiedingen. Door direct vanaf start zoveel mogelijk te automatiseren wordt overhead geminimaliseerd en ontstaat er ruimte om inhoudelijk de klant te kunnen bedienen. Niet voor niets heeft Desmaakvangoedewijn.nl een hoge reviewscore die ruim boven de 9 zit!

Video

Over de diverse wijnhuizen en over het maken van wijn is er veel videomateriaal voor handen. Interessant materiaal om met de doelgroep van desmaakvangoedewijn.nl te delen. Wij animeerden een intro en outro zodat desmaakvangoedewijn.nl deze gemakkelijk kan gebruiken bij met maken van video content om te verspreiden onder hun doelgroep.

Productfotografie

Er was nog niet van elk product een foto, wel erg belangrijk natuurlijk voor als je ook daadwerkelijk iets wilt verkopen. Ook hiervoor konden wij een oplossing bieden; de ontbrekende producten fotografeerden wij in onze eigen studio, speciaal ingericht voor productfotografie. In deze studio kunnen we naast ‘normale’ productfoto’s ook 360° graden foto’s maken van je product.

Wijnen met een verhaal

Desmaakvangoedewijn.nl biedt wijnen aan met een verhaal. Er wordt veel energie gestoken in het vinden en selecteren van unieke wijnhuizen die niet inzetten op massaproductie, maar investeren in een optimale smaakbeleving. Hierbij kijken ze er onder andere naar of er geen tot minimale smaaktoevoegingen gebruikt zijn, of de productiemethode ecologisch is en wat de lokale werkgelegenheid is. Het motto van Desmaakvangoedewijn.nl is niet voor niets:  “Drink minder wijn en als je wijn drinkt, drink dan goede en eerlijke wijn”.

Bekijk webshop