fbpx Skip to main content

Digital marketing voor groothandel

Sparklet heeft de kennis en ervaring om voor jouw groothandel het verschil te maken met digital marketing. Dat verschil maken we door optimale (technische) processen, een stevige online positionering en on-point digital marketing activiteiten.

Een proces maakt het verschil

Blink uit in processen en maak het verschil voor zowel je interne organisatie als voor je klant. Gestroomlijnde processen zorgen voor efficiënt werken, voor een gemakkelijk bestelproces en voor een uitmuntende afhandeling van orders. Gestroomlijnde processen voorkomen overbodige handelingen, kosten en ontevreden klanten.

Sparklet-de-greef
Sparklet-kuras
Sparklet-nautasign

Onze oplossing voor de groothandel

In gesprek met groothandelaren horen we veel dezelfde uitdagingen terug: de productdata is niet voldoende op orde, er worden veel kosten gemaakt, er is weinig inzicht in de kostenstructuur, er zijn (te) veel interne handelingen nodig en richting de eindklant is het proces weinig gebruiksvriendelijk. Deze uitdagingen zijn met digital marketing om te buigen naar kansen. Juist door deze zaken goed op orde te krijgen, maak je het verschil. Intern, in de markt én richting je eindklant.

Sparklet heeft de kennis en ervaring om groothandelaren hierin te adviseren, ondersteunen en ontzorgen. We verdiepen ons in je producten, in de markt waarin je actief bent en in je huidige organisatie(structuur). We kennen de verschillende tools en oplossingen in de markt, waardoor we snel en gericht kunnen inzetten op procesoptimalisatie. Dat houdt in dat je meer inzicht krijgt in kosten, producten en voorraden, dat werken efficiënter wordt en dat de eindklant gemakkelijker kan worden bediend.

Staat je proces? Dan pakken we door met digital marketing om je doelgroep te bereiken met relevante content en advertenties. Zo zorgen we voor leads, omzet en groei. We zorgen dat je te allen tijde inzicht en grip houdt op de investeringen. Zo maken we samen het verschil en bouwen we samen aan de toekomst van je groothandel.

Groothandelaren & Sparklet

Sparklet kenmerkt zicht als resultaatgericht, daadkrachtig en nuchter. Voor onze klanten zoeken we naar de ultieme mix tussen marketing, techniek, data, design en content. We werken voor onze klanten met een duidelijke digital marketing strategie, waarbij we sturen op het hoogst haalbare resultaat.

We zijn geen leverancier, maar een pro-actieve digital marketing partner. We komen met goede oplossingen en creatieve ideeën, we gaan regelmatig met onze klanten om tafel om de voortgang te bespreken en we werken écht samen met onze klanten.

Meer over ons
Sparklet - Marketing model

Digital marketing strategie voor de groothandel

Bij (digital) marketing zijn er drie belangrijke uitgangspunten: je organisatie, je doelgroep en de markt waarin je actief bent. Door deze drie goed te laten samensmelten, ontstaat een onderbouwde digital marketing strategie. Deze strategie werken we uit aan de hand van het See, Think, Do, Care-model. Aan de hand van dit model maken we de customer journey inzichtelijk, wat resulteert in onderbouwde keuzes voor kanalen en communicatie.

01

Je organisatie

Waar sta je voor als organisatie? Wat zijn de doelen? Wat zijn de dromen? Waar ligt je kracht en waar je zwakte? Waarmee maak je het verschil voor je klanten? Deze informatie is essentieel voor hoe je je als groothandel in de markt positioneert.

02

Je doelgroep

Met grondig onderzoek brengen we je doelgroep goed in kaart. Als we weten wie je doelgroep is, werken we de customer journey van je doelgroep(en) uit waardoor we weten op welk moment en met welke boodschap we de doelgroep moeten gaan benaderen.

03

De markt

Je groothandel bevindt zich waarschijnlijk in een speelveld met concurrentie, een wisselende vraag / aanbod en nieuwe trends en ontwikkelingen. Door marktonderzoek brengen we dit in beeld en kunnen we er op anticiperen met digital marketing.

Volledige digital
marketing ontzorging

De strategie beschrijft hoe we met digital marketing je doelstellingen op het gebied van leadgeneratie, omzet en branding kunnen bewerkstelligen. Sparklet zet hierbij in op twee belangrijke pijlers: content en adverteren. 

Zichtbaar en vindbaar door content

We genereren content die aansluit bij je doelgroep, de markt en je organisatie. We verspreiden deze content vervolgens op de kanalen waar we jouw doelgroep kunnen vinden. Bijvoorbeeld via e-mailmarketing, marketing automation of een blogomgeving. 

Deze content genereren we ná grondig onderzoek, waardoor deze ook een grote bijdrage kan leveren aan de zoekmachinevindbaarheid (SEO).

On-point adverteren

We genereren content die aansluit bij je doelgroep, de markt en je organisatie. We verspreiden deze content vervolgens op de kanalen waar we jouw doelgroep kunnen vinden. Bijvoorbeeld via e-mailmarketing, marketing automation of een blogomgeving. 

Deze content genereren we ná grondig onderzoek, waardoor deze ook een grote bijdrage kan leveren aan de zoekmachinevindbaarheid (SEO).

“Constructieve samenwerking met betrokken, kundige medewerkers die ook onze eigen wensen in goede oplossingen kunnen integreren en uitwerken. Kortom, prettig om mee te werken!”

Han – Kuras B.V.

Meer klantervaringen

Groothandelaren voor wie we werken

TÉGL

Stromende online resultaten in een wereld vol beleving

HAVÉ Verwarming

Digital marketing met de klantreis als uitgangspunt

Kuras

Een converterende webshop voor B2B en B2C

Nautasign

Groot in printing, groot online

Samen­­werken met Sparklet

De mooiste resultaten ontstaan als we samenwerken. Dat doen we dan ook graag, we combineren jouw vakkennis met onze expertise.

Neem contact op