Dak & Lood B.V. is dé specialist in dak, lood en zinkwerk voor de particuliere en zakelijke markt. Het assortiment varieert van dakbedekking tot rollen lood en van zinken regenpijpen tot loodvervangers. Alle producten van eersteklas kwaliteit. Alle producten tegen scherpe prijzen. Niet voor niets is Dak & Lood dé online groothandel voor heel bouwend Nederland.

De vraag

Dak & Lood B.V. is opgestart vanuit een passie voor de bouw, vanuit interesse in de dak en lood handel. Het assortiment is zo samengesteld dat iedere particulier en iedere vakman er alles in terug kan vinden wat nodig is. Het zinkwerk en prefab lood wordt in huis geproduceerd en bijna het hele assortiment is voorradig om zo de allerbeste service te kunnen leveren. De service die iedereen graag ziet, zeker bij dé online groothandel voor bouwend Nederland.

De formule van Dakenlood.nl is succesvol gebleken. Maar, hoe kan Dakenlood.nl nu bekender worden bij bouwend Nederland? Bij de handige doe-het-zelver? Om daar achter te komen is Dakenlood.nl als start-up samen gaan werken met Sparklet. Samen zijn we op digitaal ontdekkingspad gegaan en samen groeien we door.

Opgeleverd
Custom webshop en ecommerce marketing

Onze activiteiten
Strategie & conceptontwikkeling
Projectmanagement
UX en UI webdesign
Maatwerk development
Zoekmachineoptimalisatie
Google Ads
Webteksten
Contentstrategie
Social media advertising

www.dakenlood.nl

Een overtuigende digitale marketing strategie

Digitaal e-commerce succes begint altijd met de digitale marketing strategie. Samen bespreken waar we vandaan komen, en nog belangrijker.. samen bepalen waar we naar toe gaan.

Voor Dakenlood.nl betekende dat;

 • Een nieuwe webshop die een stevige groei aankan.
 • Een focus op e-commerce marketing om daarmee meer bezoekers en meer klanten aan te trekken.

Sparklet heeft de nieuwe webshop gerealiseerd. Deze webshop die past bij de identiteit van Dak & Lood B.V., de webshop werd gevuld met de juiste teksten, passend beeldmateriaal en kwalitatieve content.

Passend maatwerk

Een succesvolle strategie van een webshop valt of staat met inzicht in de customer journey. Wie is de klant? Wat wil de klant? Hoe zoekt de klant? Waar zoekt de klant? Sparklet heeft samen met Dak & Lood de customer journey in kaart gebracht om hier goed op in te kunnen spelen.

Dak & Lood is dé online groothandel voor bouwend Nederland. Om dat te zijn én om dat te blijven is een kwalitatieve webshop nodig die inspeelt op de consumentenbehoefte. Daarom is de Dak & Lood webshop:

 • Opgezet vanuit de ‘mobile first’ gedachte;
 • Voorzien van een dakgoot configurator om de klant te begeleiden in het aankoopproces;
 • Voorzien van een blog waar de klant aanvullende informatie kan vinden;
 • Voorzien van een logische structuur, zodat de klant eenvoudig kan vinden wat hij / zij zoekt.

Inbound marketing

De Dakenlood.nl webshop vormt het startpunt. Het startpunt voor e-commerce activiteiten en inbound marketing. Sparklet heeft voor Dakenlood.nl de volgende activiteiten uitgewerkt en opgezet:

 • Een aansluitende contentstrategie, inspelend op het zoekgedrag van de klant;
 • Content ontwikkeling;
 • Retargeting campagnes op diverse kanalen;
 • Search Engine Advertising
 • Search Engine Optimising
 • Google shopping

Hoe ziet het resultaat er uit?

Sparklet gaat verder dan eenmalige activiteiten en incidentele marketing. Sparklet gaat voor samen groeien op de lange termijn, Sparklet zet zich in voor een lange termijn relatie. Dat doen we door pro-actief mee te denken in de strategie, in de propositie en in kansen.

Deze samenwerking, met de nieuwe webshop, met alle inbound en e-commerce activiteiten en met alle data heeft resultaat geboekt. Resultaat waar we samen trots op zijn.

Bekijk de webshop