Van aanstekers tot sokken. Bij Vlot B.V. zijn winkeliers aan het juiste adres als het gaat om een vlotte inkoop en levering van impulsproducten.

De vraag

Vlot B.V. is dé groothandel in impulsartikelen voor winkels. Vlot B.V. heeft een ruim assortiment met meer dan 500 artikelen aan goedlopende en aansprekende producten die winkeliers aan extra omzet helpen.

Vlot B.V. riep de hulp van Sparklet in om een nieuwe maatwerk webshop te realiseren waarbij de gebruikerservaring voorop staat. Om winkeliers beter te kunnen faciliteren in het aankoopproces van impulsproducten.

Opgeleverd
Maatwerk website

Onze activiteiten
Strategie & conceptontwikkeling
Projectmanagement
UX en UI webdesign
WordPress development
Zoekmachineoptimalisatie
Social media marketing

Google Ads
Webteksten
E-mailmarketing

www.vlotbv.nl

Een webshop vol impulsproducten

Sparklet heeft een aantrekkelijke en duidelijke webshop mogen realiseren in de huisstijl van Vlot B.V. Om het ruime assortiment van meer dan 500 impulsartikelen te structureren is er gekozen voor overzichtelijke productcategorieën. 

Een geschikt impulsproduct vinden is hierdoor een fluitje van een cent. Aanvullend zijn er speciaal voor de winkeliers categorieën met winkels toegevoegd, zoals: bouwmarkten, tuincentra en woonwinkels. Grote kans dat winkeliers bij het zoeken naar impulsproducten precies die relevante artikelen vindt waar hij/zij naar op zoek is.

Webshop voor groothandel

Sparklet heeft voor de webshop van Vlot B.V. een unieke koppeling gerealiseerd met de bedrijfssoftware van Exact. Hierdoor lopen orders via de webshop naar Exact. Andersom gaan producten (incl. titels, omschrijvingen, prijzen, voorraden, afbeeldingen en artikelnummers) van Exact naar de webshop. Door de koppeling met Exact worden prijslijsten, staffelkortingen, bestelhistorie en betaalcondities op klantniveau weergegeven in de webshop. Hoe dit werkt? Klanten die in Exact staan, worden in de webshop herkent. Deze klanten krijgen hierdoor precies die condities te zien die voor die betreffende klant gelden.

Een optimaal inkoopproces

Winkeliers kunnen via de webshop van Vlot B.V. een ruim assortiment aan impulsproducten bestellen via een eigen inkoopaccount. Het inkoopaccount geeft klanten van Vlot B.V. toegang tot een ruim assortiment van meer dan 500 impulsartikelen. Sparklet heeft samen met Vlot B.V. het inkoopaccount zo ingericht dat klanten in hun inkoopproces optimaal worden bedient. Zo kunnen klanten het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Het resultaat

Voor Vlot B.V. heeft Sparklet haar expertises op het gebied van online marketing samen laten smelten. Een krachtige mix van webdesign, realisatie, SEO en copywriting hebben geleid tot een aantrekkelijke en duidelijke webshop die erop gericht is om de bezoeker tijdens het inkoopproces zo efficiënt mogelijk te bedienen. Sparklet zal ook in de toekomst de inzet van de webshop optimaliseren en de e-commerce marketing uitbreiden om zo verdere groei te realiseren.

Bekijk Vlot B.V.