Al ruim 25 jaar is rolsteigers.nl de specialist op het gebied van rolsteigers en klimmateriaal. Om bezoekers en klanten nog beter online te kunnen bedienen werd het tijd om de webshop onder handen te nemen. Aan Sparklet de eer om een snellere, gebruiksvriendelijkere en future-proof webshop te mogen realiseren!

Waarom

Echte vakmensen verlangen naar hoogwaardige producten, gemak en dat tegen een scherp tarief. Of zij nu op zoek zijn naar rolsteigers, onderdelen, ladders of klimmateriaal, rolsteigers.nl voorziet volledig in die behoefte. Met ruim 25 jaar ervaring is rolsteigers.nl de specialist op het gebied van (top)kwaliteit rolsteigers en klimmateriaal.

Al jaren kan men het enorme aanbod (rol)steigers online bekijken en bestellen. Om bezoekers en klanten nog beter te kunnen bedienen wilde Rolsteigers.nl een snellere, gebruiksvriendelijkere webshop.

Rolsteigers.nl was toe aan een nieuwe ontwerp, volledig gericht op de customer journey van de klant. Op weg naar de ultieme gebruiksvriendelijke en future-proof webshop.

Opgeleverd
Custom webshop

Onze activiteiten
Strategie & conceptontwikkeling
Projectmanagement
UX en UI webdesign
Maatwerk development
Zoekmachineoptimalisatie
Google Ads
Webteksten
Social media strategie

www.rolsteiger.nl

Ultiem gebruiksgemak

Rolsteigers.nl en Sparklet hebben eind 2020 de handen ineen geslagen om een toekomstbestendige webshop te realiseren. Sparklet weet als geen ander hoe de juiste opbouw, duidelijk beeldmateriaal en relevante content bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van de webshop. 

Zo zijn wij aan de slag gegaan met het opnemen van een snelkeuze menu op de homepage. Dit menu neemt de klant in vier heldere en logische stappen mee om uit te komen bij de juiste en benodigde rolsteiger. En met meer dan 5.000 (!!) rolsteigers is deze online hulp geen overbodige luxe!

Volledig ontzorgen

Tijdens de kennismakingsgesprekken hebben wij een advies gegeven over het best passende platform. Door de overstap naar een ander platform te maken, heeft Sparklet een razendsnelle webshop gerealiseerd, die volledig in het teken staat van het gebruiksgemak van de klant. 

Om deze overstap van platform voor rolsteigers.nl zo geruisloos mogelijk te te laten verlopen, heeft Sparklet een import weten te realiseren van meer dan 5000 producten in verschillende productcategorieën. Waarbij alle productspecificaties, inhoud en afbeeldingen werden gemigreerd. 

De product- en categorie omschrijvingen zijn bij deze overgang opnieuw tegen het licht gehouden. Aan de hand van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek zijn de omschrijvingen aangescherpt en geoptimaliseerd om de content zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de reis van de klant. Maar ook om de vindbaarheid van de website te vergroten. 

Krachtig, duidelijk en gedetailleerd beeldmateriaal draagt bij aan de daadwerkelijke aanschaf van een product. Sparklet heeft nieuwe productfoto’s geschoten om zo de bezoeker sneller te overtuigen van de kwaliteit van de producten. Binnen de bestaande huisstijl is een nieuwe, frisse look en feel neergezet die de bezoeker nog sneller helpt bij het vinden van het juiste product. Zeker ook op mobiel!

Mobielvriendelijk

Een goede mobielvriendelijke webshop is een must in de Rolsteiger-branche. Wij constateerde een enorme toename aan mobiele bezoekers. Voor Rolsteigers.nl was het dan ook hoog tijd voor betere weergave op mobiel! 

Sparklet heeft in het hele proces rekening gehouden met de mobielvriendelijkheid van de webshop en hier een apart ontwerp voor gerealiseerd. Ook de performance optimalisatie heeft een flinke boost gekregen. Met een laadtijd van maar liefst 1.2 seconden is deze webshop razendsnel!

Future-proof

Sparklet is trots op de nieuwe, toekomstbestendige webshop voor Rolsteiger.nl. Mobielvriendelijk, razendsnel en eenvoudig te beheren. Met meer dan 5.000 soortgelijke producten is het toch gelukt om de bezoeker snel naar het juiste product te leiden. Alles loopt op rolletjes.

Bekijk Rolsteiger.nl