Een stoere boot, een snelle sportschoen, een hippe sneaker én een stijlvolle veterschoen. Je vindt het allemaal in de online Mallegrom Veiligheidsschoenen shop. Mallegrom Veiligheidsschoenen levert werkschoenen van de meest gerenommeerde merken. Maximale service en een persoonlijke benadering staan daarbij voorop.

Een stoere boot, een snelle sportschoen, een hippe sneaker én een stijlvolle veterschoen. Je vindt het allemaal in de online Mallegrom Veiligheidsschoenen shop. Mallegrom Veiligheidsschoenen levert werkschoenen van de meest gerenommeerde merken. Maximale service en een persoonlijke benadering staan daarbij voorop.

De vraag

Mallegrom is dé specialist in veiligheidsschoenen. Dat weten zij en dat weten wij. Maar, hoe zorgen we nu dat de vakman die op zoek is naar nieuwe veiligheidsschoenen dit weet? Hoe zorgen we dat hij juist hier de schoenen vindt waar hij naar op zoek is?

Het Sparklet hart gaat razend enthousiast kloppen en de ideeën beginnen te borrelen bij het lezen van zo’n vraagstuk. Mallegrom Veiligheidsschoenen was toe aan een ijzersterke online positionering, een sluitende vindbaarheid binnen zoekmachines, online zichtbaarheid, krachtige content en een e-commerce professionaliseringsslag.

Opgeleverd
Custom webshop en ecommerce marketing

Onze activiteiten
eCommerce strategie & conceptontwikkeling
Projectmanagement
UX en UI webdesign
Maatwerk development
Zoekmachineoptimalisatie
Webteksten
Migratie data van oude naar nieuwe webshop
E-mailmarketing & marketing automation
Google Ads & Google Shopping
Social media strategie

www.deveiligheidsschoen.nl

Het online fundament

Sparklet gelooft dat successen beginnen bij het neerzetten van een strategie. Een strategie die past bij de historie en bij de toekomstplannen van een onderneming. Een strategie die oplossingen biedt voor waar de schoen nu wringt. Een strategie die nauw verbonden is met de doelgroep én die past bij de markt. 

Sparklet is even in de schoenen van Mallegrom én van de eindgebruiker gaan staan. De bestaande (klant)data hebben we nauwkeurig onder de loep genomen en geanalyseerd. De customer journey van de eindgebruiker bestudeerd. De online aanpak van concurrenten bekeken. Deze informatie vormde samen met de klantwensen, het fundament voor de digital marketing strategie van Mallegrom. 

Mallegrom en Sparklet, samen trokken we de stoute schoenen aan op weg naar online groei. Samen hebben we realistische doelstellingen bepaald, de huidige ontwikkelingen in de markt doorgenomen en kansen gegrepen.

Creëren van kracht

Met een onderbouwde strategie op zak, ging Sparklet aan de gang. Enthousiast en ambitieus als altijd. De webshop van Mallegrom liet te wensen over en daar was de eerste winst te behalen.

De kracht van Mallegrom is de zeer grote hoeveelheid productkennis, gecombineerd met een ruim assortiment van veilige werkschoenen in verschillende soorten, maten en normen. Persoonlijk contact en persoonlijk advies geven staat daarbij altijd op de eerste plaats. Deze krachten hebben we gebundeld in de nieuwe, overzichtelijke Mallegrom Veiligheidsschoenen webshop.

Wat deze nieuwe webshop zo krachtig maakt?

  • Welke pagina je ook bezoekt; de kracht van Mallegrom spat er van af. 
  • Logische filters, uitgebreide specificaties en uitgedachte navigatie opties. Passend bij de behoeftes van de Mallegrom doelgroep in elke stap van de online journey.
  • Het moderne design, gecombineerd met het tonen van de hoge review score (sociale bewijskracht), straalt veiligheid en betrouwbaarheid uit. 
  • De webshop is voorzien van content die de verschillende branches en de verschillende klanten specifiek aanspreekt. 
  • De site is op en top geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.
  • Een uitgebreide seo analyse heeft gezorgd voor een krachtig seo plan. Dit zorgt voor een verstevigde Google positie.

Alleen het beste is goed genoeg

In deze fase hebben we alle veters in handen voor succes: een sterke, enthousiaste klant met een passie. Duidelijke doelstellingen. Een goede webshop. Een ervaren online team. Tijd om de groei van Mallegrom Veiligheidsschoenen werkelijkheid te laten worden.

De Mallegrom vraag was: gevonden worden door de doelgroep met de juiste content én de doelgroep overtuigen om een aankoop te doen. De Sparklet aanpak voor dit digitale succes kenmerkt zich door synergie en samenhang. Tot op de dag van vandaag integreren we de verschillende digital marketing kanalen van Mallegrom naadloos met elkaar. We verzamelen klantdata per persoon en per doelgroep. We zetten elk kanaal in zijn eigen kracht zodat het elkaar aanvult en versterkt. Met data maken we het verschil.

Welke e-commerce kanalen voor Mallegrom?

  • SEO; continue technische en tekstuele optimalisaties voor de best mogelijke organische vindbaarheid.
  • Google shopping; door middel van de opbouw van rijke feeds.
  • Marketing automation; juist om de bestaande klanten te bereiken.
  • Retargeting campagnes; voor dat laatste zetje in de goede richting.

Zoals een linker- en een rechterschoen bij elkaar passen, zo passen de verschillende ingezette kanalen voor Mallegrom bij elkaar. Samenhang, dat is waardoor we bezoekersaantallen en conversiepercentages zien stijgen.

Meten + meten is weten

Dat het meten van data essentieel is hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Niet alleen het meten van de individuele kanalen, maar juist de samenhang en het meten van de volledige strategie. Sparklet meet voor Mallegrom Veiligheidsschoenen welk effect de digital marketing strategie heeft gehad op de het aantal websitebezoekers, de conversiepercentages én we geven inzicht in de vraag waarom iets gebeurt. Dashboarding, continue bijsturing en optimalisaties zorgen voor deze vergaande inzichten.

We willen niet naast onze schoenen lopen, maar trots zijn we wel op het resultaat wat we samen met Mallegrom nu al hebben neergezet. We kunnen niet alles uit de doeken doen, maar het korte verhaal is dat we na livegang meer dan 100% groei hebben gerealiseerd. Onze acties hebben geresulteerd in een aanzienlijke en aantoonbare omzetstijging. Dat is nog eens een investering die zich snel terug gaat verdienen, en wij van Sparklet willen niet anders.

Bekijk webshop